
مبل ایرانی بخریم یا خارجی ؟
مبل ایرانی یا خارجی بخریم؟ کیفیت مبلمان ایرانی بهتر است یا مبل های خارجی؟ در پاسخ به این سوال به مقایسه مبل ایرانی و خارجی از جنبه های مختلف پرداخته ایم. صنعت ساخت مبلمان یکی از صنایعی است که همگام با پیشرفت تکنولوژی در کشورهای پیشرفته اروپایی، امریکایی و … درستخوش تغییرات و پیشرفت های شگرفی شده است. استفاده از فناوری های نوین در ساخت متریال اولیه مبلمان در کشورهای پیشرفته موجب گردیده که مبلمان های خارجی به لحاظ کیفی و کارایی، تفاوت های چشمگیری با مبلمان های ایرانی داشته باشند.
چرا مبل خارجی بخریم؟
در کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا، فرانسه و … همچنین سایر کشورهای پیشرفته، از ماشین آلات و تجهیزات به روز و پیشرفته در این صنعت استفاده می شود. همچنین به مدد فناوری های جدید، متریال اولیه با کیفیت و منحصر به فردی در ساخت مبل اروپایی به کار گرفته می شود. تمامی این موارد تاثیر به سزایی در افزایش کیفیت نهایی مبلمان و افزایش عمر مفید آن خواهد داشت. این موضوع موجب گردیده که این کشور ها قابلیت ساخت مبلمانهایی با مدلهای پیچیده و طراحی های سخت همراه با خم و پیچ های زیاد را داشته باشند.
طراحی و تولید طرح های ظریف و پیچیده همانند یک اثر هنری پرکار به مدد استفاده از ماشین آلات پیشرفته خارجی بسیار ساده تر است. اما در ایران اجرای این طرح های منحصر به فرد با ماشین آلات و سیستم های قدیمی امکان پذیر نخواهد بود.
چرا مبل ایرانی بخریم؟
در ایران علیرغم امکان دسترسی به تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته همچنین عدم امکان خرید متریال اولیه گران قیمت و مرغوب، مبلمان های با کیفیتی تولید می شوند. به طوری که مبل های ایرانی به لحاظ زیبایی و ظرافت و برخورداری از هنر دست اساتید خبره در این صنعت به خوبی می توانند با مبلمان های خارجی رقابت نمایند. در بحث پارچه نیز بسیاری از تولید کنندگان ایرانی از پارچه های ترک استفاده می کنند که کیفیت قابل قبولی دارد. این موضوع بر قیمت مناسب و اقتصادی مبل های ایرانی نسبت به نمونه های مشابه خارجی نیز بی تاثیر نخواهد بود.
بطور مثال بسیاری از مبلمان های ایرانی که در مجموعه هیواهوم نیز به چشم می خورند.، به دلیل بهره مندی از منبت کاری های ظریف و بعضا پیچیده که هنر دست اساتید خبره این صنعت هستند، موجب گردیده این نوع مبل ها به خوبی با برندهای مطرح خارجی قابل رقابت باشند. این در حالی است که با وجود شباهت کیفی و زیبایی این نوع مبل ها با نمونه های خارجی دارای قیمتی نزدیک به یک سوم تا یک دهم مبلمان برندهای خارجی می باشند.
پارچه های مبل در ایران
فرق پارچه مبل ایرانی و خارجی چیست؟ در ایران معمولا از پارچه های ترک برای ساخت بهترین نوع مبل ها استفاده می شود. پارچه های ترک دارای کیفیت مرغوب و طرح های زیبا و در عین حال قیمت مقرون به صرفه ای می باشند. بسیاری از پارچه های ترک به دلیل کیفیت و طراحی بسیار قوی که دارند، تحت عنوان پارچه های ایتالیایی نیز به فروش می رسند. بنابراین با استفاده از این پارچه ها و در کنار هنرمندی اساتید هنرمند نجاری، منبت کاری، رویه کوبی، لمسه دوزی و … با استفاده از پارچه های ترک می توان در ایران مبلمان هایی ساخت که به راحتی با مبل های خارجی رقابت می کنند.
مطلب پیشنهادی: جدیدترین پارچه های مبل های سلطنتی و لاکچری
چوب ایرانی بهتره یا چوب خارجی؟
چوب، اصلی ترین متریال اولیه و مهمترین بخش تشکیل دهنده بدن اصلی و کلاف مبلمان است. با توجه به اینکه چوب یک موجود زنده است، می تواند دچار تغییر شکل و تغییر فرم تحت تاثیر عوامل مختلف شود. مثلا وقتی چوب از یک کشور خارجی وارد ایران می گردد، به دلیل تغییرات اقلیمی و تغییرات آب و هوایی دستخوش تغییرات زیادی می شود. اصطلاحا وقتی چوب دو هوایی می شود ممکن است دچار ترک خوردگی یا کشیدگی و تغییر فرم شود.
بنابراین اگر از چوب های داخل ایران که با آب و هوای کشورمان هماهنگی دارد استفاده شود، مشکلات فوق را نخواهیم داشت. چوب هایی که در ایران پرورش داده شده، برای ساخت مبلمان فرآوری می شوند، با گذشت زمان دچار مشکلاتی که گفته شد نمی گردند. اما ممکن است با خرید چوب خارجی پس از گذشت شش ماه تا یکسال شاهد ترک خوردگی، تغییر فرم یا پوسیدگی آن در آب و هوای ایران باشیم.
مزایا و معایب مبل ایرانی
در ایران معمولا از چوب راش برای ساختن کلاف مبلمان استفاده می شود. چوب راش از بهترین متریال اولیه برای ساخت مبلمان است که عمدتا از کشور گرجستان به ایران واردات می شود. علیرغم گریدهای مختلفی که چوب راش دارد، همه انواع آن برای ساخت مبلمان های با کیفیت در ایران مورد استفاده قرار می گیرند. در هیواهوم نیز از چوب سوپر راش گرجستانی با درجه کیفی A در ساخت انواع مبلمان استفاده می شود. اما این نوع چوب با وجود کیفیت قابل قبولی که دارد، نمی تواند با مبلمان های خارجی که از کلاف چوب گردو ساخته شده اند رقابت نماید.
مطلب پیشنهادی: روش تشخیص چوب راش اصل
مزایا و معایب مبلمان خارجی
به طور کلی مبلمان های خارجی بر اساس اصولی اولیه و استانداردهایی ساخته می شوند که بتوانند برای سالیان دراز بدون مشکل مورد استفاده قرار بگیرند. متریال اولیه ای که در خارج از کشور برای ساخت مبل ها مورد استفاده قرار می گیرد، معمولا از نوع بهترین متریال اولیه است. یکی از دلایل اصلی این موضوع به امکان تجارت باز این کشورها و عدم تحریم ها و امکان بهره مندی از بهترین چوب و لوازم اولیه مورد استفاده در صنعت ساخت مبلمان بدون محدودیت می باشد.
به طور مثال در خصوص متریال داخلی مبلمان. برای استفاده از فوم یا اسفنج مورد نیاز مبل، دانسیته یا چگالی مورد نیاز برای مبلمان قابل تامین از بهترین کشورهای تولید کننده آن در دنیا می باشد. این کشورها دارای فناوری های پیشرفته ای برای ساخت این نوع متریال اولیه می باشند. بنابراین بر کیفیت نهایی مبلمان تولیده شده و عمر مفید آن تاثیرگذار خواهند بود.
پارچه مبلی های خارجی
از طرفی کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، نروژ و … دارای صنعت پیشرفته نساجی می باشند. به همین دلیل تولید کننده بهترین پارچه های مبلی در سطح جهان به شناخته می شوند. سایر کشورها نیز به راحتی قابلیت واردات آزاد پارچه از این کشورها را دارا می باشند. از طرفی هزینه های تمام شده این پارچه ها با توجه به واحد های پولی یکسان مثلا یورو، همچنین با توجه به درآمد مردمان آن کشورها، بسیار مقرون به صرفه اقتصادی است.
اما در ایران برای تهیه یک پارچه مبلی که در این کشورها نسبتا ارزان قیمت و به صرفه است. (بطور مثال با هزینه ۱۰۰ یورو)، در سال ۱۴۰۲، چیزی نزدیک به ۶-۷ میلیون تومان نیاز به هزینه کردن می باشد. با توجه به این که این مبلغ تنها مختص پارچه مبل است و سایر هزینه ها نیز به آن افزوده خواهد شد، قیمت نهایی مبل نسبت به درآمد متوسط مردم ایران توجیه اقتصادی نخواهد داشت. اما مردم در کشورهای اروپایی به دلیل درآمد یورویی که دارند خیلی راحت تر می توانند از بهترین نوع پارچه ها برای مبلمان خود بهره مند گردند.
مزایای چوب های خارجی
یکی از بهترین نوع چوب ها برای ساخت مبلمان، چوب گردو است. این چوب از استحکام و مقاومت عالی در برابر فرسایش، فشار، ضربه، وزن بالا، رطوبت و … برخوردار است. به همین دلیل مبلمان هایی که دارای بدنه چوبی گردو هستند، طول عمر بالایی دارند. استفاده از چوب های خاصی نظیر گردو که در ژورنال های خارجی بیشتر به چشم می خورد، در ایران چندان مقرون به صرفه نیست.
در مبل های خارجی بر خلاف مبلمان ایرانی به طور گسترده تری از چوب گردو استفاده می شود. دلیل آن نیز قیمت به صرفه تر این نوع چوب در خارج از ایران با توجه به درآمد مردم آن و هزینه های تمام شده پائین تر است.
مزایا و معایب مبلمان های ترک
با توجه به اینکه مبلمان های ترک دارای پارچه های بسیار زیبا و قوی هستند، همچنین نزدیک تر بودن واحد پولی ترکیه به ایران. نسبت به سایر کشورهای اروپایی همانند ایتالیا، مبل های ترکیه ای مقرون به صرفه تر هستند. اما در برندهای ترک نظیر یاتاش که به تازگی در حال ورود به ایران می باشد، یک دست مبل راحتی قیمتی نزدیک به ۶۰۰ میلیون تومان خواهد داشت. این در حالی است که مبلمان راحتی که دقیقا مشابه با این برند در ایران تولید می شود قیمتی نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان خواهد داشت. جدید ترین مبلمان های چستر ترک را در این بخش ملاحظه فرمائید.
مبل ترک بخریم یا ایرانی؟
کشور ترکیه یکی از پیشرفته ترین کشورها در صنعت ساخت مبلمان به شمار می رود. اما با توجه به اینکه پارچه هایی که در ساخت مبلمان های ایرانی نیز مورد استفاده قرار می گیرند، پارچه های ترک هستند.، همچنین به لحاظ ظرافت، کیفیت و ساختار کلی مبل های ایرانی نسبت به مبلمان های ترک و در عین حال قیمت یک سوم تا یک پنجمی نسبت به محصولات ترکیه.، می توان به این نتیجه رسید که مبل های ایرانی باز هم مقرون به صرفه تر هستند. از طرفی مبل های ایرانی از جمله مبلمان مناسب کافه و رستوران ها و فضاهایی نظیر لابی ساختمان ها نیز می باشند.
همچنین برندهای ترکیه ای به ویژه مبل های سبک سلطنتی ترک با وجود کیفیت قابل قبولی و علیرغم صادرات گسترده ای که دارند. هرگز نمیتوانند به لحاظ کیفی با برندهای مطرح اروپایی نظیر مبل های ایتالیایی یا فرانسوی، آلمان و حتی برندهای امریکایی رقابت نمایند.
-
چرا اکثر مبلمان های ایرانی فاقد رزین و پلیمر می باشند؟استفاده از رزین و پلیمر در کشورهایی که آب و هوای مرطوبی دارند به جهت حفاظت از چوب مبل در مقابل پوسیدگی ضروری است. اما در ایران به دلیل اقلیم خشک و هزینه های بسیار بالای رزین و پلیمر نیازی به استفاده از آن نیست.
-
بیشترین تفاوت مبل های ایرانی و ترک در چه مورد است؟جدا از بحث قیمت اصلی ترین تفاوت این دو نوع مبلمان در نوع پوشش آنها است. معمولا در مبل های با کیفیت ایرانی از پوشش های پلی استر استفاده می شود. این در حالی است که مبلمان های ترک از پوشش پلی اورتان بهره مند هستند. این موضوع بر کیفیت نهایی محصول تاثیر گذار است. اما به لحاظ طراحی مبل های ایرانی از طرح های ترکیه ای الگو برداری کرده، از پارچه های ترک نیز استفاده می کنند.